Overleven

Na mijn burn-out in 2006 zou ik alles anders gaan doen. Het kwam er niet van. Eind 2014 kom ik op de operatietafel terecht vanwege een bacteriële endocarditus, een ontstoken aortaklep die vervangen werd door een kunstklep. Het was een levensreddende operatie. 

Pas in 2016 ging ik een van de dingen doen die ik me tien jaar eerder had voorgenomen: me creatief uiten. Ik schreef me in voor een workshop “Intuïtief schilderen” bij Realeyzation, want: Schilderen en/of tekenen vanuit je hart en ziel, brengt je dichter bij jezelf.

In die twee uur heb ik veel ervaren: 

  • angst: de eerste streken verf op een volledig wit doek zonder te weten wat het gaat worden
  • geluk: het ontstaan van een kleur door het mengen van twee andere kleuren
  • afkeer: vanwege de imperfectie; mijn verstand zegt dat die witte plekken ook bedekt met verf moeten zijn
  • vreugde: toestaan dat imperfectie mag bestaan
  • verdriet/eenzaamheid: hoe ga ik dit in godsnaam doen? Ik kan dit niet.
  • liefde: de reacties van andere deelnemers op mijn creatie. Die brachten me ook op de titel “Overleven” 
Overleven – 7 juni 2016