24 uur met …

Wat een prachtig programma was dat toch, tien seizoen lang, rond 2010 met Wilfired de Jong en later Theo Maassen als interviewer.

Dinsdag 16 juni 2020 had ik mijn eigen “24 uur met …”. Op 30 april had ik tijdens een belafspraak met een collega een epileptisch insult. Alle onderzoeken van die donderdag en de vrijdag er op gaven geen uitsluitsel over de oorzaak. Nergens iets te bekennen van epilepsie op CT en MRI scan, ECG en EEG. Het mag wat kosten …

Omdat ik een rijverbod van zes maanden aan mijn broek kreeg en de neuroloog die mij telefonisch de uitslag van het eerste EEG bracht niet verder kwam dan dat zij gewend was om een tweede EEG met slaaponthouding te doen, hoewel de wet daar niet helder over is, had ik dus op woensdag 17 juni om 08.30 uur een afspraak voor een tweede EEG. En daaraan voorafgaand dus 24 uur wakker blijven.

Hoe doe je zoiets? Toen ik achttien of twintig was draaide ik mijn hand er niet voor om, tijdens vakanties heel wat genachtbraakt, uiteraard. Maar nu?

Ik had een lijstje met activiteiten bedacht en aan Facebook vrienden gevraagd deze aan te vullen. Het werd een enorme opsomming van wel 48 verschillende bezigheden. Daarnaast had ik mijn gezin en mijn broers en zussen gevraagd wie mij gezelschap en daarmee wakker zou willen houden. Dat was snel geregeld en ik had gezelschap van zwager Joop van 00.00 – 04.00 uur en van mijn schoonzoon Jo van 04.00- 08.00.

In het eerste deel van de nacht hebben we naar muziek geluisterd en erover gesproken. Herinneringen opgehaald aan jeugdvakanties en gesproken over boeken, documentaires en de waan van de dag.
Na de wisseling van de wacht heb ik met Jo langs de rivier gewandeld om de zonsopgang mee te maken. Een heerlijke ochtend en een mooie ervaring.

Tussen de bedrijven door, kon ik ieder uur een cadeautje uitpakken die @Jansoverhoop had gebracht. Lieve briefjes met leuke kleinigheidjes, die hielpen de tijd te doden.

Kortom: ik heb het gered om 24 uur wakker te blijven en het onderzoek kon dus doorgaan.
Uitslag volgt telefonisch over een week.