Trots en verdriet

De afgelopen vier weken streden trots en verdriet met en om hoop en vrees. De kijkoperatie bij mijn kind heeft geen uitzaaiingen buiten de maag aangetoond, wel is er voor onderzoek nog buikvocht afgenomen. Voorlopige conclusie: euh, ja, wat zullen we zeggen. Mijn kind heeft kanker en zit in de onderzoeksfase.

En zomaar opeens komt er dan een uitzending voorbij van De Kist waar in Bob Fosko vertelt over zijn naderend einde als gevolg van slokdarmkanker. Dat valt op, net als iedere roze olifant opvalt als jij net een roze olifant hebt gekocht.

Omarm je lot, hoe moeilijk dat soms ook is, wil hij anderen meegeven.
‘Ik denk dat ik straks voortbesta in wat ik heb gezegd en gezongen. Na de dood houdt het op, denk ik. Maar ik heb daar geen verdrietige gevoelens bij. Ik heb een mooi leven gehad.’

Bob Fosko in De Kist (6 januari 2020)

https://www.npostart.nl/VPWON_1309103

Bob Fosko is niet meer te genezen. De fase waarin de maagkanker bij mijn dochter zich bevindt, geeft nog geen reden voor een feestje, dus we worstelen ons naar de volgende mijlpaal. Volgende week heeft ze weer een afspraak bij Dr. Wijnhoven in het EMC.

In die tussentijd heeft ze zich gestort op een nieuwe blog op Instagram. Je vindt haar daar onder de naam Jansoverhoop