Vijf jaar

De tijd vliegt. Vooral als je leeft en je realiseert dat het al weer vijf jaar geleden is dat een bacterie mij in een week of vier tot op het randje van de dood duwde. De chirurg was de avond voor de operatie zo helder als glas: “Als ik je niet opereer, ga je dood.”

Diagnose: S. Aureus endocarditis van de aortaklep.

Voorgeschiedenis: Blanco.

uit de ontslagbrief Thoraxcentrum EMC

Vroeg in de ochtend van 13 november 2014 zaagde hij mijn borstkas open, werd ik aangesloten op de hart-longmachine, legde de chirurg mijn hart stil en verving mijn aortaklep, die vrijwel geheel was weggevreten door de stafylokokkenbacterie, door een mechanische kunstklep. Dat het kan is al een wonder. En hoe snel daarna een relatief gezond lichaam zich weer herstelt van dergelijk ingrijpend sloop- en herstellend snijwerk is werkelijk fantastisch om mee te maken. 
De zes weken ziekenhuis, noodzakelijk om via een infuus de achtergebleven bacteriën met anti-biotica uit te roeien, duurden best lang, maar voor alles is een tijd.

St Jude mechanoprothese

Jan 2.0 viert vandaag zijn vijfde jaardag. Reden voor een feestje.
De muziek hieronder, staat al op een ander lijstje, maar op een feestdag als deze mogen de trompetten wel schallen. 

https://open.spotify.com/track/3YgYkjNzmwiNJd3AQ01cEG?si=NqiyFi6qRtybiKwrEp2XVg

’s Avonds hebben we bij ons thuis gegeten en Jans en Jo brachten een enorm boeket mee. Hieronder zie je hoe dat zich ontvouwde in de dagen erna.