Zorg onzin

Tot november 2014 kwam ik wel eens bij de tandarts, huisarts of een medische specialist, maar mijn aandacht voor onzin in de zorg is pas gezaaid na mijn open hart operatie. Af en toe stuit ik op onzinnigheden die een regelrechte besparing in de zorg kunnen opleveren of die je mond doet open vallen van verontwaardiging.

In februari 2019 word ik benaderd door Mededis met de mededeling dat mijn CPAP moet worden omgeruild.

“Omruilen? Hij is niet kapot, ik heb niets gemeld.”

“Dat klopt meneer, maar u bent gewisseld van zorgverzekeraar en die werken met een andere leverancier voor OSAS hulpmiddelen.”

Onbegrijpelijk, maar vanwege contracten, wordt dus een goed apparaat vervangen door een ander goed apparaat. Daarvoor rijdt een meneer in een auto (vanuit Limburg) 125 kilometer naar mijn huis inde Drechtsteden om een tas met apparaat af te leveren en de werking van de CPAP uit te leggen. Het oude, prima functionerende apparaat stuur ik ongefrankeerd retour naar Vivisol, die net als Medidis contracten heeft met alle zorgverzekeraars.

Alleen heeft de zorgverzekeraar, in dit geval Medidis, geen contract met meerdere leveranciers. Stel je voor dat de klant zou kunnen kiezen.

Wat zou dit geintje gekost hebben?

  • Nieuw CPAP kostprijs waarde. € 500
  • 120 km autokosten door Medidis € 60
  • Administratie Medidis te vervangen CPAP apparaat bij €60
  • uurkosten afleveren en instructie € 120.
  • Verwerken door Vivisol van geretourneerde CPAP € 60
  • Verschrotten oude CPAP € 10

De som van deze inschatting bedraagt ongeveer € 800.