Letterlijke perfectie.


Dr. Laura Schlessinger is een Amerikaanse radio-persoonlijkheid die adviezen geeft aan mensen die een beroep op haar doen tijdens haar radio uitzendingen. Een van haar statements was dat homoseksualiteit een gruwel is volgens Leviticus 18:22 en onder geen enkele omstandigheid kan worden toegestaan. Onderstaand open brief aan Dr. Laura is begin 2000 viral gegaan. De herkomst is onzeker, maar het is een mooie satire, die mij doet denken aan De Bijbel zegt.


Beste dr. Laura:

Bedankt dat je zoveel hebt gedaan om mensen te onderwijzen in Gods wet. Ik heb veel van je show geleerd en probeer die kennis te delen met zoveel mogelijk mensen. Wanneer iemand bijvoorbeeld de homoseksuele levensstijl probeert te verdedigen, herinner ik hen eenvoudig eraan dat Leviticus 18:22 het duidelijk als een gruwel beschouwt. Einde van het debat. Ik heb echter wat advies van u nodig over enkele van de andere specifieke wetten en hoe je die moet volgen:

  1. Wanneer ik een stier op het altaar als een offer verbrand, weet ik dat het een aangename geur voor de Heer is – Lev.1: 9. Het probleem is mijn buren. Ze beweren dat de geur hen niet behaagt. Moet ik ze slaan?
  2. Ik zou mijn dochter willen verkopen als slaaf, zoals goedgekeurd in Exodus 21: 7. Wat is volgens u in deze tijd een eerlijke prijs voor haar?
  3. Ik weet dat ik geen contact mag hebben met een vrouw terwijl zij in haar menstruatieperiode is – Lev.15: 19- 24. Het probleem is, hoe weet ik dat? Ik heb het geprobeerd te vragen, maar de meeste vrouwen worden beledigd.
  4. Lev. 25:44 zegt dat ik inderdaad slaven mag hebben, zowel mannen als vrouwen, op voorwaarde dat ze worden gekocht van naburige landen. Een vriend van mij beweert dat dit van toepassing is op Mexicanen, maar niet op Canadezen. Kan je verduidelijken? Waarom mag ik geen Canadezen bezitten?
  5. Ik heb een buurman die erop staat om op de sabbat te werken. Exodus 35: 2 verklaart duidelijk dat hij ter dood moet worden gebracht. Ben ik moreel verplicht om hem zelf te doden?
  6. Een vriend van mij vind dat hoewel het eten van schaaldieren een gruwel is – Lev. 11:10, het minder gruwelijk is dan homoseksualiteit. Ik ben het er niet mee eens. Kun je dit regelen?
  7. Lev. 21:20 zegt dat ik het altaar van God niet mag naderen als ik een gebrek in mijn ogen heb. Ik moet toegeven dat ik een leesbril draag. Moet mijn zicht 20/20 zijn, of is er hier enige speling mogelijk?
  8. De meeste van mijn mannelijke vrienden laten hun haar knippen, inclusief het haar rond hun slapen, ook al is dit uitdrukkelijk verboden door Lev. 19:27. Hoe zouden ze moeten sterven?
  9. Ik weet van Lev. 11: 6-8, dat het aanraken van de huid van een dood varken me onrein maakt, maar mag ik nog steeds voetballen als ik handschoenen draag?
  10. Mijn oom heeft een boerderij. Hij schendt Lev. 19:19 door twee verschillende gewassen in hetzelfde veld te planten, net als zijn vrouw door kleding te dragen die is gemaakt van twee verschillende soorten draad (katoen / polyester-mix). Hij neigt ook vaak om te vloeken en te lasteren. Is het echt nodig dat we alle moeite doen om de hele stad bij elkaar te krijgen om ze te stenigen? – Lev.24: 10-16. Kunnen we ze niet gewoon ter dood verbranden bij een privé-familiezaak zoals we doen met mensen die slapen met hun schoonfamilie? (Leviticus 20:14)

Ik weet dat je deze dingen uitgebreid hebt bestudeerd, dus ik ben er zeker van dat je kunt helpen. Nogmaals bedankt dat je ons eraan herinnerde dat Gods woord eeuwig en onveranderlijk is.

Je toegewijde fan, Jim.

Bron: https://www.patheos.com/blogs/godzooks/2018/11/dear-dr-laura-letter/