Geluk

Het mag weer! Mijn vader is thuis uit zijn werk bij de bakkerij en doet een tukje op de bank. voordat hij weer weggaat om als verzekeringsagent wat extra geld te verdienen.
Ik mag het scheerapparaat hanteren om hem van zijn baard af te helpen. Het heerlijke gebrom van de Philishave klinkt als muziek in mijn oren. De gekke bekken die mijn vader trekt om echt alle stoppels weg te krijgen, bezorgen me een lach. En, ik mag aan zijn neus trekken om daaronder goed te kunnen scheren.

Ik voel het gladder worden en toch vind ik steeds opnieuw wel haartjes die hardnekkiger zijn dan ik wil. Maar ik ben de baas, dus zorg ik dat alles zo glad als een spiegel wordt. Zijn huid op wangen, kin en bovenlip is zo glad als die van mij.
Soms valt hij in slaap en schrikt op als ik een oorlel aan de kant leg.

Als afsluiting van zo’n scheerbeurt mag ik hem ook voorzien van after shave en natuurlijk doe ik dan ook wat van dat spul op mijn gezicht. Geluk verwarmt me. 

Dat ik daarna het scheerapparaat zo schoon mogelijk maak, zorgt ook dat ik me sterk voel. 

 
Oefening in het kader van een Schrijfworkshop.