Wederopstanding

Bijna zestig en nog niet in het Concertgebouw in Amsterdam geweest. Met mijn zoon had ik afgesproken om daar samen verandering in aan te brengen en naar een concert te gaan in de muziektempel van Nederland. Op zaterdag 14 september 2016 was het zover.

Op een hete, zonovergoten dag, slenterden we door het Museumpark langs die bekende musea, aten we bij Vondelpark3 en praatten over het leven en de bijkomende ongemakken er van. En tussendoor genoten we van de kleuren, geuren en vormen van een stad in zomerse vrolijkheid. 

En dan naar het Concertgebouw. Uiteraard liepen we eerst het hele gebouw door om al die bekende plekken met eigen ogen te ervaren.

Het concert door het Koninklijk Concertgebouworkest was een wereldklasse uitvoering van de 2e symfonie van Mahler. We zaten zo dicht op het podium, dat we het gesnuif van Daniele Gatti konden horen. Zien deden we niet heel veel, maar binnen kwam het wel. Wederopstanding.