De beroemde Zeeuwse keukenstroop

Lang geleden, gedurende de jaren van mijn jeugd stond er vrijwel altijd stroop op tafel. Stroop werd veel gebruikt: over de bruine bonen met spek,  op een boterham (liefst met spekvet in plaats van boter),  in de bloemenpap of in de havermout.

Wij kenden maar één stroop en dat was De beroemde Zeeuwse keukenstroop. Dat wij niet in de keuken aten, maar in de woonkamer, doet er even niet toe. Een kartonnen pot met achterop een tekst die wij, als kinderen, uit ons hoofd kenden. Waarom en wanneer leer je zoiets uit je hoofd? Moesten we lang wachten tot iedereen klaar met eten was? Werden de rituelen gevuld met nutteloze teksten op strooppotten uit je hoofd te leren? Het zal een mix zijn.

Inmiddels ken ik hem niet meer uit mijn  hoofd, we hebben alleen nog maar schenkstroop, dus checken kan thuis niet en om er nu voor naar de winkel te gaan. Het gaat ongeveer zo:

De beroemde Zeeuwse Keukenstroop is uit de beste grondstoffen vervaardigd en volgens een oud recept samengesteld is heerlijk van smaak. Bijzonder voedzaam en zeer voordelig in gebruik. Deze Zeeuwse keukenstroop, beroemd door haar uitzonderlijke kwaliteit, voldoet aan de hoogste eisen.

 

CSM Zeeuwsche Boerin Keukenstroop

En wat zei mijn zoon ooit? Uit de beste reststoffen vervaardigd.