Brits, Britser, Britten

Benjamin Britten 1913 - 1976

Wat heeft Benjamin Brittentoch een enorme rijkdom aan mooie muziek nagelaten.

Dat realiseerde ik me weer toen ik een aantal van zijn werken draaide terwijl ik een dag thuis werkte.A Hymn to the Virgin, Te Deum in C, A Ceremony of Carols, War Requiem, A Hymn of St. Columba om maar wat vocaal werk te noemen. Nu hoorde ik weer eens zijn prachtige Missa Brevis. Slechts 11 minuten, maar enorm dynamisch en indringend.

Als deze Spotify link (The Sixteen – Missa Brevis In D: Gloria van het Gloria niet werkt, op Youtube vond ik een uitvoering door het Westminster Cathedral Choir:

Zijn er koren in Nederland die de uitdaging van een volledig Britten programma aandurven? Liefhebbers van Engelse koormuziek zouden er met plezier in een Britse rij voor gaan staan.