A mind is like a parachute…

Don’t mind your make-up, you’d better make your mind up.

Frank Zappa (1940-1993)

Vrijdag 30 september naar een concert geweest waar door het Doelenensemble muziek van Frank Zappa werd uitgevoerd.  Het programmaboekje leidde hem als volgt in: Ironie, maatschappijkritiek en agitatie tegen domheid, oorlogszucht, religieus fanatisme en kleinburgerlijkheid voerden bij Frank Zappa de boventoon. Zijn credo? ‘A mind is like a parachute. It doesnt work if it is not open.’

Tijdens het concert van het Doelenensemble maakte overigens ook de wereldpremière van Far East South van Martin Fondse grote indruk.

Zappa was een bizarre persoonlijkheid, een begaafd gitarist en ook een groot componist. Hij wordt niet voor niets vermeld in de lijst belangrijke klassieke componisten uit de 20e eeuw. De recensie in de Volkskrant kopte “De muziek van Zappa is hogeschoolkunst.”

 

 

Interviewer: “So Frank, you have long hair. Does that make you a
woman?”
FZ: “You have a wooden leg. Does that make you a table?”

Without music to decorate it, time is just a bunch of boring production
deadlines or dates by which bills must be paid.