Zin en onzin

Zin en onzin 1

De zin van de zin

is uiteraard dat mensen bewust worden van het onnodig gebruik van papier en toner/inkt bij het printen van een e-mail. Dat is dus zeker geen onzinnige actie.

Gevolg van dit zinnetje is vaak wel dat, áls je een e-mail afdrukt,  dat ene zinnetje “consider the environment before printing” etc op een volgende pagina wordt afgedrukt. Dat is natuurlijk wel onzinnig, want het schiet volledig zijn doel voorbij.

Omdat veel bedrijven wel aan MVO willen doen, maar geen MVO willen zijn, wordt het onderscheid tussen business en environment regelmatig gemaakt door een lijntje boven én een lijntje onder deze zin. Met als resultaat een nog grotere kans dat je twee A4-tjes nodig hebt om je ene mailtje af te drukken. En twee keer een A4 is een A3, terwijl tegenwoordig veel printers ook dubbelzijdig kunnen afdrukken, dat scheelt in dat geval weer de helft van een A3.

Om maar niet te spreken van handtekeningen met naam, functie, adres, telefoon, e-mailadres, een (deel van de)  disclaimer, een melding dat de e-mail geen virussen bevat en voor je het weet is de helft van je e-mail geen boodschap meer, maar medeverantwoordelijk voor onbedoelde, niet noodakelijke, onzinnige afdrukken.

Bill en Melinda

Zin en onzin 2

MS Word heeft onzinnge handigheidjes. Onzinnig, omdat je als gebruiker niet weet dat het een handigheidje is. Pas als je dat weet kan het als een zinnige slimmigheid worden aangemerkt. Bijvoorbeeld: probeer eens *FRANCE* te typen in een word document. Wat is het gevolg? FRANCE. Daar heb ik dus niet om gevraagd, want ik wil *FRANCE* schrijven. Hoezo bepaalt de vrouw van Bill Gates dat ik FRANCE zou bedoelen.  De vrouw van Bill gates? Ja, want ik ben er van overtuigd dat al die zogenaamde handigheidjes in Word door een vrouw moeten zijn bedacht.

Een tekstverwerker, inderdaad, ik heb me nooit gerealiseerd dat Microsoft mijn teksten verwerkt op haar manier.  Het is  zo irritant als opsommingstekens, inspringen van tekst en andere features van Word waar een beta ingesteld figuur volkomen gedesoriënteerd bij raakt. Ontneem mij de controle niet, mevrouw Gates! En ik ben echt niet de enige die dit hoogst irritant vindt.

Zin en onzin 3

Waarom ik *FRANCE* zou willen typen?

Da’s mijn werk.

Wat doe je dan?

Dat zeg ik, *FRANCE* typen.