Happy New Year

Gelukkig nieuwjaar!

Zo’n 13 uur geleden begon op Kiritimati voor ruim 5.000  mensen het jaar 2011.

Welkom in 2011

Stel dat het interssant zou zijn om een jaarwisseling twee keer te kunnen mee maken? Kan dat wel en waar zou je dat dan doen? Is er openbaar vervoer? Mag je er dronken achter het stuur? Gelden er andere of geen regels voor het afsteken van vuurwerk? Een aantal mogelijkheden in verschillende tijdzones.

Van Wellington naar Hawaii is grofweg 8.000 kilometer. Dat red je niet in 23 uur.

Panorama Wellington, Nieuw-Zeeland
Panorama Honolulu, Hawaii, USA (photo: Charles Pfeil)

Aantal doden als gevolg van aan alcohol gerelateerde ziektes ligt in Rusland tussen de 10 en 14% volgens de WHO. Of er in Rusland en de Baltische staten andere regels gelden met betrekking tot alcohol en verkeer, weet ik niet. Dit filmpje laat wel zien dat chauffeurs in Rusland niet moeilijk doen over een beetje water op de weg. Duidelijk mag zijn dat het je op deze manier ook niet gaat lukken om, ondanks het ruime tijdsverschil, en in Moskou en in Vladivostok  twee keer het nieuwe jaar in te luiden.

De dichtstbijzijnde mogelijkheid lijkt het grensgebied Spanje – Portugal, bij de Spaans plaats Vigo. Toch is Suwalki in Polen sneller bereikbaar met de auto.

Panorama Vigo, Spanje (photo: Javier Regueira-Serrano)
Panorama Smolnik Suwalki, Polen

Het zal niet meevallen. Deze jaarwisseling haal je het sowieso niet meer, hoewel? Over 11 uur wordt het pas 2011 in Hawaii …