Een nieuw smoel

Sinds ik WordPress in gebruik heb, toonde ik mijn site in de layout van onze Zweedse vriend Andreas Viklund. De enige aanpassing daarop was soms een andere foto in de kop. Het leek me nu wel eens tijd voor een geheel andere layout.

Het begint met zoeken naar iets dat aanspreekt. Vervolgens uitpakken, uploaden en activeren en dan blijkt er toch iets tegen te vallen. Bijvoorbeeld in dreamline 1.3. Dat is een layout met twee kolommen die helaas de eerder gebruikte menu-items in een derde kolom niet. Dan zou je dus eerst de oude layout weer moeten activeren, de menu items deactiveren, dan de nieuwe layout weer activeren en dan hopen dat de menu itmes wel beschikbaar zijn. Pfff…

Dreamline viel dus af en uiteindelijk heb ik Atahualpa geactiveerd. Het leuke van deze layout zijn de eenvoudige mogelijkheden om heel veel in de layout aan te passen. Kleuren, breedtes, lettertypen etc is allemaal in een CMS achtige vorm aanpasbaar gemaakt. Very slim van deze jongens.

Het is nog zoeken naar ‘mijn’ smaak, dus zal er nog wel regelmatig iets veranderen. Het wijzigen van de foto in de kop bijvoorbeeld, hoewel dat nog lastig is, want hij is best breed. Maar goed, opletten dus maar op de al dan niet subtiele veranderingen. Ik ben in ieder geval van de straat.