‘It could be more worst’

 

Gevel worstenrestaurantHet kon slechter, zeggen ze in Groningen. Maar in dit geval van bizar Engels gaat het over worst. De vrouw van collega Roland wist in Parijs een leuk restaurant, het zogenoemde “worstenrestaurant”.

In de afgelopen week waren we met vijf collega’s weer eens aan het werk in Roissy-en-France en het leek een goed idee om een avond in Parijs te gaan eten. En zo werd een tafel besproken in het restaurant dat op internet en in het telefoonboek te vinden is onder de naam La Taverne du Sergent Recruteur. Het was een absoluut succes. Prima eten, gemoedelijke sfeer en goeie wijn.

Nachtelijke tekenaars in ParijsVermaak voor jong 

Tour EiffelEn als je dan toch in Parijs bent, kun je ook nog wel even een kijkje nemen bij de Eiffeltoren. Prachtig blauw verlicht. Eens per uur ontbrandt het electronische vuurwerk, in de vorm van aan- en uit flitsende sterren rond de toren. De 12 sterren tussen de eerste twee etages zijn uiteraard ter ere van het Franse voorzitterschap van de Europese Unie, waarbij ik me afvraag of de toren een overheidsgebouw is of dat de directie zo begaan is met het europese gedachtengoed. Een mooi gezicht is het wel. Een touristische trekker van je welste. Het 324 meter hoge, veel gefotografeerde object is sec bekeken een immense, stevige constructie van staal dat een vermogen aan onderhoud kost. Om middernacht gaat de laatste lift naar de tweede verdieping. Die halen we nog net en in een mum van tijd wordt ons de adem benomen door Parijs bij nacht. Het wordt een kort nachtje, maar het maakt veel goed. Super!
Detail Eiffeltoren