Hoe ik ze te pakken krijg en zij mij

Soms lees je een boek dat veel indruk maakt.
Of waarin je een citaat tegenkomt dat je bijzonder waardeert.
Sommige van die indrukken wil ik hier weergeven.

Zomer 2007. Na het lezen van ‘Het boek Dina’ surf ik op internet naar informatie oevr de schrijfster (Wassmo) en kom terecht op een site vol met boeken van Scandinavische auteurs. En het grappige is, de kleurstelling komt sterk overeen met die van mijn vroegere site.

Nog kennismaken met:
Henning Mankell (bedankt voor de Tip!)
(Waar heb ik mijn lijstje nog te lezen auteurs/boeken nou toch gelaten..

Hoe kom je trouwens tot de keuze van een boek of een schrijver?
Soms door in de bieb simpelweg te neuzen en bevalt de openingszin, meenemen.
Sinds een jaar zoek ik wel eens naar persoonlijke websites zoals deze om ideeën op te doen. Zo heb ik een aantal boeken van de site van Boris Dittrich. Wat ook een aardige manier is om boeken te vinden zijn sites als Lees ze of Leestafel en Romanadvies
Al surfend kom je nog eens ergens.